Federația europeana “Unul dintre Noi” a fost înființată în septembrie 2014, după ce Comisia Europeană a respins propunerea legislativă a primei inițiative cetățenești pro-life, “Unul dintre Noi”, semnată de aproape 2 milioane de cetățeni EU. Federația s-a format prin unirea unor a 25 de organizații și mișcări europene care apără viața și demnitatea umană. În prezent numărul organizațiilor a crescut la 30, acestora alăturându-se experți în domeniile medical și juridic,.

Asociațiile membre ale Federației “Unul dintre Noi” acționează împreună pentru a se face auzite de către instituțiile internaționale și naționale. Această federație este în prezent principala forță de acțiune europeană care organizează prin expertiza ei petiții, audieri, manifestații și acțiuni juridice pentru apărarea vieții de la concepție până la sfârșitul natural.

Obiectivele Federației “Unul dintre Noi” reflectă momentul de cotitură în care se află civilizația noastră:

“Recunoașterea necondiționată a demnității umane inerente și inalienabile, drept izvor a libertății omului și a drepturilor sale de cetățean. Astfel, aceasta ar trebui să fie inalienabilă și respectată de către toate autoritățile publice.”

“Crearea unei culturi a vieții în Europa, prin promovarea și desfășurarea de activități care implică apărarea vieții umane, în mod deosebit în etapele sale cele mai vulnerabile: al conceperii și al sarcinii, al copilăriei, al maternității, al bolilor, al handicapului, al invalidității, al bătrâneții și al sfârșitului vieții.”

Forumul de la Paris, din 12 martie 2016, reprezintă primul mare eveniment public, gazda principală fiind Fundația “Jerome Lejeune”.

Președintele Federației “ Unul dintre Noi” Jaime Mayor Oreja a deschis forumul spunând: “ Viața nu este un dar oarecare, viața nu este un drept oarecare, este cel mai prețios dar. Este dreptul nostru să apreciem, să prețuim și să apărăm curajoși, cu un entuziasm crescând acest dar. Dorim să abordăm rădăcinile crizei d evalori în care trăim în prezent ș să construim o societate care prețuiește și apără viața.”

Carlo Casini, care a fost membru al Parlamentului European pentru 25 de ani, foast președinte al “Movimento per la Vita”, unul dintre principalii inițiatori ai initțiativei europene “Unul dintre Noi” este în prezent președinte onorific al Federației. Domnia sa a prezentat Apelul către specialiștii din politică, sănătate, cercetare sau justiție pentru reîntărirea Inițiativei europene “Unul dintre Noi”, aflată în prezent în faza de apel la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Puteți semna Apelul aici: http://www.oneofus.eu/ro/

Jean-Marie Le Mene, președintele Fundației Jerome Lejeune afirma cu entuziasm:
“Fantezii despre amplificarea omului, maternitatea prin surogat, copilul perfect și moartea morții, au ucis umanismul. Unicii piloni de neclintit îi reprezintă manifestarea noutății permanente a celor două mii de ani de civilizație iudeo-creștină.
Să nu ne măsurăm eforturile confruntând provocările prezente. Speranța noastră este reînnoită prin unirea forțelor noastre, adunați pentru prima dată la un eveniment european de o astfel de magnitudine.
În Europa suferim de o negare a adevărului. Deci să începem prin a privi realitatea, pentru a fi capabili să o măsurăm și să fim într-o poziție mai bună pentru a informa, a educa și face sugestii pentru mai târziu. Federația Unul dintre Noi este în acest sens un simbol deosebit și un instrument util pentru a continua să adreseze întrebări despre respectarea dreptului la viață atât Uniunii Europene, cât și pentru a întări acținile locale ale asociațiilor membre. Am o mie de dorințe pentru această aventură care de-abia începe”.
Asociația Medicilor Catolici din București a fost reprezentată de Daniela Paun, medic și fostă coordonatoare națională a inițiativei europene cetățenești legislative “Unul dintre Noi”. (Daniela Păun, medic)

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formSubmit